Filmek a tévében. Napi filmajánló (2020.12.11.)

A Védelmező, Amerikai akció-thriller (2014) - Mozi+, 19:00

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Teri-vel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít...

Men In Black – Sötét zsaruk,Amerikai akcióvígjáték (1997) - Moziverzum, 19:00

Két feltűnően jólöltözött figura, óriási fegyverekkel...Kay és Jay különleges ügynökök, beosztásuk szerint idegenrendészek, azaz a földönkívüliek aktivitását kísérik figyelemmel a Föld nevű bolygón. Titkos szervezetük veszélyes összeesküvést gyanít: egy veszélyes inter-galaktikus terrorista a Földön akarja megölni két galaxis nagykövetét. A sötét zsaruknak meg kell előzniük a csillagközi háborút…

Harry Potter és az azkabani fogoly, Angol-amerikai kalandfilm (2004) - HBO2, 19:30

Harry Potter és barátai, Ron és Hermione harmadik tanévüket kezdik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában - a patinás falak között azonban szörnyű rémségek fogadják őket. Az iskola környékén ugyanis felbukkan egy veszedelmes szökött rab, és megérkeznek a legalább ugyanannyira félelmetes dementorok is, akiknek meg kellene védeniük a varázsló-növendékeket.

Egy nap, Amerikai romantikus, dráma (2011) - Film Now, 20:00

1988. július 15-e. Egy közösen eltöltött nap után kezdetét veszi Emma (az Oscar®-díjra jelölt Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) életre szóló barátsága. Emma egy középosztálybeli lány, tele elvekkel és ambíciókkal, és azzal az álomképpel, hogy sikerül jobbá tennie a világot. Dexter, a gazdag és jóképű fiú eközben arról álmodik, hogy a világ lesz majd a játszótere. Nyomon követhetjük az elkövetkező 20 év összes kulcsfontosságú pillanatát, július 15-éit: hol együtt, hol külön, barátságban vagy épp harcban állva, reményteli- és elszalasztott pillanatok közepette, nevetéssel és könnyekkel teli időszakokban. Míg végül az útkeresésük közben rá nem jönnek, hogy mindaz, amit hajszoltak, és amiért küzdöttek, mindvégig ott volt a szemük előtt. Ahogy 1988 ominózus napjának valódi lényege feltárul, értelmet nyer a szerelem és az élet maga.

Még egy nap élet, lengyel-spanyol-német-belga-magyar életrajzi film, animációs film (2017) - Cinemax2, 20:30

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski, a veterán újságíró egy örök idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje el Angolába, ahol a gyarmatosítók távozása után véres polgárháború tört ki a rivális gerillaszervezetek között a hatalom megszerzéséért. Kapuscinskinek sikerül eljutnia a gyilkos polgárháború közepébe, ahol a saját bőrén keresztül tapasztalja meg a háború kegyetlenségét. Angola örökre megváltoztatja. Ryszard Kapuscinski riportkönyvéből.

Pókember - Hazatérés, Amerikai sci-fi akciófilm (2017) - Sony Movie Channel, 21:00

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült. De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.

Jupiter felemelkedése, Amerikai-ausztrál akciófilm (2015) - Film+, 21:00

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

Már megint bérgyilkos a szomszédom, Amerikai akcióvígjáték (2004) - Film Café, 21:00

Jimmy Tudesky (Bruce Willis), a visszavonult bérgyilkos élvezi a nyugodt hétköznapokat mexikói tengerparti házikójában. Hála egykori szomszédja, Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) hamisított fogorvosi feljegyzéseinek, Tulipán meghalt a világ számára, és így sikerült átejteni fő ellensége, Gogolák bandáját. Tulipán most takarít, kertészkedik és főz. Mindezeknek felesége, Jill (Amanda Peet) nem örül. Hirtelen megjelenik Oz, és lélekszakadva meséli, hogy a Gogolák banda elrabolta a feleségét. Jimmy hallani sem akar az egészről, ez már nem az ő ügye. Ám Oz nyomában felbukkan a frissen szabadlábra helyezett bandavezér, Gogolák László (Kevin Pollak) és verőlegényei, akik Los Angelestől követték a gyanútlan Ozt.

Lucy, Amerikai-francia sci-fi akciófilm (2014) - Mozi+, 21:50

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

Übergáz, Amerikai akció-vígjáték (2019) - HBO2, 21:50

Stu napközben egy barkácsboltban dolgozik, a nap másik felében pedig Uber-sofőrként igyekszik boldogulni. Egy napon felvesz az autójába egy kigyúrt utast, akiről hamarosan kiderül, hogy nyomozó, és egy veszedelmes kábítószerkereskedő után nyomoz, aki meggyilkolta a társát. A probléma az, hogy nemrég műtötték a szemét, és alig lát, így aztán Stu lesz a "szeme", és mindenhová magával cipeli. Szerencsétlen Stu kétségbeesetten próbája menteni az életét, és megtartani magasszintű Uber értékelését.

Népszerű bejegyzések