Filmek a tévében. Napi filmajánló (2020.12.21.)

Többek között a Stephen Hawking és felesége Jane Wilde Hawking megismerkedését és életét bemutató Mindenség elmélete is képernyőre kerül.

Star Trek, Amerikai-német sci-fi (2009) - HBO2, 17:25

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkozik. A köztük lévő feszültség tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével első útjára készülő Enterprise csillaghajó legénységébe. A csillagflotta kadétjaként olyan veszélyes ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő szövetséget, a Föderációt fenyegeti. A galaxis sorsa a két ifjú titán kezében van. Ha meg akarják akadályoznia a pusztulást, az ellentéteket félretéve össze kell fogniuk egymással.

A kém, aki szeretett engem, Angol akciófilm (1977) - Cinemax, 17:50

A nemzetközi vizeken nyoma vész egy amerikai és egy szovjet atomtengeralattjárónak. A háttérben a megalomán, gonosz milliárdos, Karl Stromberg áll, aki az elrabolt tengeralattjárókon lévő atomrakétákkal akarja elpusztítani New York városát. A britek és a szovjetek is a legjobb ügynöküket állítják az ügyre. James Bond és Anja Amaszova egymással összefogva nyomoznak a milliárdos titkos, a tenger mélyén fekvő búvóhelye után. Úgy tűnik, hogy több is lehet náluk egyszerű munkakapcsolatnál.

Jojo Nyuszi, Új-zélandi-cseh-amerikai vígjáték (2019) - HBO3, 18:10

A második világháború idején járunk Németországban. Jojo, a magányos kisfiú az édesanyjával, Rosie-val él, aki egyedül neveli őt. A náci ideológián nevelkedett Jojónak alapjaiban rendül meg a világról alkotott elképzelése, amikor véletlenül rájön, hogy az anyja egy Elsa nevű zsidó lányt bújtat a házuk tetőterében. A kisfiú a tökkelütött, képzeletbeli barátjára, bizonyos Adolf Hitlerre támaszkodva kénytelen átértékelni a nacionalizmussal átmosott gondolkodásmódját.

Star Wars: Az ébredő Erő, Amerikai sci-fi (2015) - Sony Movie Channel, 18:15

Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér cselekménye után 30 évvel járunk (YU 34), az Új Köztársaság idejében. Az Első Rend jelent meg és háborúzott a Galaktikus Birodalom maradványaival, melynek vezetője Supreme Leader Snoke és tanítványa, Kylo Ren, aki sajátos fénykardjával a Galaxis egy részét elfoglalta a (Hux tábornokkal) Starkiller bázisról vezetve seregét.

A szent és a farkas, Olasz film (2018) - Cinemax2, 18:20

Az eldugott kis olasz faluban mindenki a dohánykirálynőtől, Alfonsina de Luna márkinőtől függ. Közöttük van Lazzaro is, a naiv, tiszta lélek, akit mindenki kihasznál. Lazzaro találkozik a márkinő magányos, frusztrált fiával, Tancredivel, és valószerűtlen barátság alakul ki köztük. Tancredi szabadulni szeretne az anyjától, ezért megszervezi saját elrablását, amiben Lazzaro segít neki. Miközben az események drámai fordulatot vesznek, Lazzaro beleesik a szakadékba, ahol egy farkas talál rá.

Hellboy II. - Az Aranyhadsereg, Amerikai fantasztikus akciófilm (2008) - Mozi+, 18:40

Mike Mignola képregényéből!Véget ért az emberiség és a Föld láthatatlan birodalma közti fegyverszünet. Az alvilág ura, a zsarnok Nuada herceg azt tervezi, hogy felébreszti az évszázadok óta szunnyadó gyilkos, elpusztíthatatlan Aranyhadsereget. Megöli az apját, hogy a koronájával életre keltse a föld alatt rejtőző sereget, melynek segítségével magához ragadhatja a hatalmat, felemelve a fantáziatestet öltött, elnyomott és elfelejtett fajokat. A Paranormális Kutató és Védelmi Iroda és az emberiség már csak Pokolfajzatban bízhat. Egyedül a szuperhős állíthatja meg a sötét uralkodót és martalócait, és mentheti meg a világot a megsemmisüléstől...

Mad Max 2. - Az országúti harcos, Ausztrál akciófilm (1981) - AMC, 19:05

Az elpusztított, kietlen vidéken Maxnek (Mel Gibson) épphogy csak sikerül megmenekülnie Humungus (Kjell Nilsson) vérszomjas motorosai elől. A menekülés során megismerkedik a kissé hibbant pilótával, Kapitánnyal, aki elvezeti őt ahhoz a menekültekből álló csoporthoz, akik egy olajfinomítót működtetnek. A maroknyi közösséget időközben bekerítik, és egy nap haladékot kapnak arra, hogy élve elhagyják a telepet, ám Max figyelmezteti őket, hogy Humungus nem tartja be az ígéretét. Végül a kétéségbeesett emberek Maxtől kérnek segítségét, aki vakmerő tervet eszel ki.

Sötétségben - Star Trek, Amerikai sci-fi (2013) HBO2, 19:30

Bár az Enterprise kapitánya, James T. Kirk megmenti a végveszélybe került fejletlen civilizációt, a másodtisztje és barátja, Spock jelenti, hogy a szabályzattól eltérően járt el. Ennek hatására a felettese, egyben mentora lefokozza. Ám ez csak a kisebbik baj. Furcsa merényletek érik a Szövetséget. Amikor emiatt összehívják a parancsnoki értekezletet, a tanácskozást terrortámadás éri. Kirkre és csapatára vár a feladat, hogy elfogják a klingonoknál elbújt új közellenséget.

A karácsony története, Finn családi film (2007) - Filmbox, 19:40

Mindig is tudni szeretted volna, hogy lett a Télapóból Télapó? Ez a lélegzetelállító helyen játszódó családi kalandfilm bemutatja a Télapó eddig titokban tartott élettörténetét, azt, hogy hogy tette túl magát egy személyes tragédián, és küzdött azért, hogy szívét melegség és szeretet töltse be, amiből a világ összes gyermekének juthat. Lappföldön járunk. Miután elveszítette családját, a kis Nikolasra a falubéliek vigyáznak. Mminden évben Karácsonykor a fiúnak új otthonba kell költöznie. Mielőtt továbbállna, hálája jeléül Nikolas minden gyereknek játékokat készít amolyan búcsúajándékként. Ahogy telnek az évek, úgy fogadja be egyre több és több család Nikolast, és azok a játékok és ajándékok száma is megszaporodik, amit a fiú Karácsony reggelén a rajta segítő családok otthonainak ajtajában hagy. Mikor Nikolas Lisakkihoz, a mogorva asztaloshoz kerül, a fiú onnantól kezdve ki sem látszik a munkából, de minden szabadidejét arra fordítja, hogy megtanulja, hogy készítsen még tökéletesebb ajándékokat. Lisakkit meghatja a fiúban rejlő jóság, és elhatározza, hogy segít neki az ajándékok széthordásában, amire a legalkalmasabb járműnek egy rénszarvasok által hajtott szán tűnik...

A mindenség elmélete, Angol életrajzi, dráma (2014) - Film Now, 20:00

1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy egyszerű, meggyőző magyarázatot az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni.

Hajnali mentőakció, Amerikai film (2006) - Film Mánia, 21:00

A film főhőse a német születésű Dieter Dengler, aki egész életében pilóta akart lenni. 18 éves korában az Egyesült Államokba költözött, ahol a vietnámi háború idején beállt a hadseregbe. Egy bevetés során a gépét azonban lelőtték Laosz felett, őt pedig foglyul ejtették. Ám a kínzások, éheztetések nem vették el Dieter életerejét: szökést tervezett, majd meg is valósított néhány társával együtt. A Hajnali mentőakcióban Christian Bale élete egyik legnagyobb alakítását nyújtja Dengler szerepében. Nagyszájú amerikai katona, megalázott fogoly, messianisztikus törvényen kívüli - Bale a szerep egyes vetületeit olyan szenvedélyes erővel alakítja, hogy Herzog múzsájának, Klaus Kinskinek hasonlóan felejthetetlen játékát juttatja eszünkbe. Az operatőri munka is lenyűgöző, noha egyszerűbb és közvetlenebb, mint Herzog korábbi filmjeiben - a forgatókönyv lendületes.

Gladiátor, Angol-amerikai történelmi kalandfilm (2000) - Mozi+, 21:00

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét…Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

Népszerű bejegyzések