Filmek a tévében. Napi filmajánló (2020.12.22.)

Többek között ma képernyőre kerül Brian De Palma drámája Chicago kultikus maffiafőnökéről Al Caponéról és az ügynökről, aki elkapta őt.

Csokoládé, Angol-amerikai romantikus filmdráma (2000) - HBO2, 17:25

Lansquenet álmos, régimódi francia kisváros, ahol szinte megállt az idő, 1959-ben azután felbukkan egy Vianne Rocher nevű asszony a településen, és a lányával látszólag céltalanul utazgató nő csokoládéboltot nyit. Az ínycsiklandozó édességei, csokoládékölteményei szinte varázsütésre arra inspirálják a prűd helybélieket, hogy adják át magukat a vágyaiknak és a boldogságnak. Reynaud grófja rossz szemmel nézi mindezt, szerinte Vianne erkölcsi romlásba taszítja a kisváros lakóit.

Mit szólnátok az Adolfhoz?, Német vígjáték (2018) - CineMax2, 18:55

Csodálatos estének ígérkezett. Stephan és a felesége, Elisabeth vacsorát szerveztek a bonni házukban. Meghívták rá a család barátját, Renét, valamint Thomast és a várandós barátnőjét, Annát. Amikor azonban Thomas bejelenti, azt tervezik, hogy a születendő fiának az Adolf nevet adják, kitör a vihar, a keserű összecsapásban egymásnak esnek a vacsora résztvevői. Az egyre jobban eszkalálódó vitában megbocsájthatatlan dolgok hangzanak el, titkos gyermekkori vágyak és bűnök kerülnek felszínre.

Vejedre ütök, Amerikai vígjáték (2004) - Film Now, 20:00

A kórházi ápolóként dolgozó Greg Beckur (Stiller) feje fölött a családi katasztrófa sötét fellegei kezdenek gyülekezni, amikor vaskalapos ex-CIA ügynök apósa (De Niro) bejelenti, hogy találkozni szeretne a hagyományokat cseppet sem tisztelő, bohém szüleivel (Streisand és Hoffman). Össze-vissza gabalyodnak a családi kötelékek ebben a kihagyhatatlan vígjátékban!

Mogyoróvaj Sólyom, Amerikai film (2019) - CineMax, 20:00

Zak, a Down-szindrómával küzdő fiatalember rajong a profi birkózásért. Családja nem lévén idősek otthonában él, miközben arról álmodik, hogyan váltsa valóra álmát. Egy nap lelép az otthonból, és elindul, hogy jelentkezzen a bálványa, The Salt Water Redneck profi birkózó iskolájába. Útja során találkozik Tylerrel, aki emberszámba veszi a fiút, és valószerűtlen edzője és szövetségese lesz. Miközben együtt járják a vidéket, meggyőzik az otthonban dolgozó nővért, Eleanort, tartson velük az úton.

Egy kisebb Isten gyermekei, Amerikai romantikus film (1986) - CineMax2, 20:30

Új tanár érkezik a siketek iskolájába. James nagy lendülettel veti magát a munkába, igyekszik elnyerni a tanítványai bizalmát. A férfi felfigyel az intelligens, de zárkózott fiatal nőre. Sarah gondnokként dolgozik az intézményben. Hamarosan szerelem szövődik a siket lány és a férfi között. James azt szeretné, ha Sarah is megtanulna szájról olvasni és fonetikusan beszélni, a lány azonban nem akar alkalmazkodni a beszélők világához. James rájön, ha igazán szereti a lányt, el kell fogadnia.

Aki legyőzte Al Caponét, Amerikai akciófilm (1987) - Paramount Channel, 21:00

Brian De Palma drámája Chicago kultikus maffiafőnökéről Al Caponéról és az ügynökről, aki elkapta őt.

Még zöldebb a szomszéd nője, Amerikai vígjáték (1995) - AMC, 21:00

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két öreg harcos mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

A majmok bolygója: Háború Amerikai-új-zélandi akció sci-fi (2017), Moziverzum, 21.:25

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál... amíg bír. És készülődik. A háború ugyanis elkerülhetetlen. Caesar, a harcedzett és szuperintelligens óriásgorilla, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani. Mindkét fél tudja, hogy az emberiségnek nincs több esélye. Ha most kudarcot vall, végképp eltűnik a Föld színéről.

Népszerű bejegyzések