Keddi filmajánló (2021.01.19)

Ma este többek között olyan filmek lesznek láthatóak a tévében, mint a Bad Boys legújabb része a Mindörökké rosszfiúk, Quentin Tarantino négysikerű alkotása, a Django elszabadul, valamint a Clint Eastwood rendezte, igaz történet alapján készült Richard Jewell balladája.

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk, Amerikai akciófilm (2020) - HBO2, 19:30

Marcus Burnett alig várja, hogy nyugdíjba mehessen, nagypapaként a kényelmes fotelt többre becsüli az akciónál. Mike Lowrey viszont annál inkább gyűri az ipart. Ám egy titokzatos merénylő most őt vette célba. Miután végzett az igazságszolgáltatás néhány emberével, őt is megsebesíti. Felépülése után Mike meggyőzi a habozó Marcust, hogy várjon még a nyugdíjazással, segítsen elkapni a gyilkost. A két fickó csatlakozik a Miami rendőrség új elitcsapatához, és megint feje tetejére állítják a várost.

Richard Jewell balladája, Amerikai történelmi dráma (2019) - CineMax, 20:00

Az addig átlagos biztonsági őrként dolgozó Richard Jewell egy csapásra hírnevet szerez magának, miután hatástalanítja az 1996-os atlantai olimpiai játékokon elhelyezett pokolgépet. Richardot gyors reakciójának köszönhetően életmentő hősként ünneplik, ám az önjelölt rendfenntartóból néhány nap alatt gyanúsított válik, akinek élete nemcsak az FBI nyomozása, de a sajtó és a közvélemény rosszindulata miatt is kezd széthullani. Jewell Watson Bryant független, berendezkedés-ellenes ügyvédhez fordulva határozottan kitart ártatlansága mellett. Ám Bryant, miközben ügyfele nevének tisztázásáért harcol az FBI, a GBI és az APD együttes hatalma ellen, és egyúttal próbálja őt távol tartani tőlük, kezd kifogyni az eszközökből. A filmet Clint Eastwood rendezte, igaz történet alapján.

Mű szerző nélkül, Német film (2018) - CineMax2, 20:30

Kurt, a fiatal művészettörténet hallgató beleszeret diáktársába, Ellie-be. A lány édesapja, Seeband professzor, a híres orvos megdöbben lánya barátjának választása miatt, helyteleníti azt, és megfogadja, hogy bármi áron, de tönkreteszi a kapcsolatukat. Azt azonban egyikük sem tudja, hogy az életüket már egy szörnyű bűncselekmény köti össze, amelyet Seeband még évtizedekkel ezelőtt követett el. A valós történeten alapuló film a huszadik századi német történelem három korszakán ível keresztül.

Django elszabadul, Amerikai western (2012) - Mozi+, 21:00

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit - trénere segítségével - egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

A közellenség, Amerikai akcióthriller (1998) - Film+, 21:00

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak - egymástól függetlenül - az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

Az őrület határán, Kanadai-amerikai háborús film (1998) - Paramount Channel, 21:00

Egy régi amerikai mondás szerint az épelméjűt csak egy hajszálvékony vörös vonal választja el az őrülttől. A távoli csendes-óceáni szigeten a Charlie század katonái ugyanezen a vonalon, az őrület határán egyensúlyoznak. A második világháború idején az egyik legvéresebb csatát a Salamon-szigetek birtoklásáért vívták az amerikaiak és a japánok. A Guadalcanal-szigeti partraszállással új fejezet kezdődött az összecsapásukban. A paradicsomi szépségű, buja növényzetű sziget lángoló pokollá vált. James Jones regényének filmváltozata.

A nagy balhé, Hongkongi akció-vígjáték (1983) - Film Mánia, 21:00

Kínában, az 1900-as évek elején járunk. A haditengerészet tehetetlenül nézi egy csempészbanda kalózkodását - az ördögi Lo vezette renegátok rettegésben tartják az egész vidéket. Dragon Ma (Jackie Chan - Csúcsformában, A tiltott királyság) nem nézi tétlenül a haditengerészet kudarcait: elhatározza, hogy mindenáron megállítja a gonosztevőket.

Charlie Wilson háborúja, Amerikai-német életrajzi, dráma (2007) - Film Now, 21:50

A szovjet csapatok 1979-ben bevonulnak Afganisztánba. Charlie Wilson, a szeszélyes texasi kongresszusi képviselő nem nézheti mindezt tétlenül. Régi barátjától, pártfogójától és szeretőjétől, a gazdag Joanne Herring-től feltüzelve, úgy gondolja, hogy támogatnia kell az afgán szabadságharcosokat a megszállók elleni harcban. Mindehhez elnyeri a velejéig romlott CIA-ügynök, Gust Avrakotos támogatását. A nem mindennapi trió így hát beindul, hogy pénzt szerezzen. Hihetetlen akciójuk eredményeként az Egyesült Államok a kezdeti ötmillió dollárról évi egymilliárdra emeli az afgán felkelők támogatását...

Népszerű bejegyzések