Filmajánló vasárnapra

Többek között képernyőre kerül ma egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, az 1960-os filmklasszikus, A hét mesterlövész újragondolása és a Fertőzés című amerikai thriller is. Jó filmnézést mindenkinek!

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Amerikai film (2001) - AMC, 17:40

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem lenne vesztenivalód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik: egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberből áll, akik mindannyian profik, és tudják: a tét 150 millió dollár. Azt azonban, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia), és mostanában Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár, egyikük sem sejti.

Wonder Woman, Amerikai kalandfilm (2017) - Film+, 19:00

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

Séta a múltba, Amerikai romantikus dráma (2002) - Film Café, 19:00

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola csodabogarával, Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

A szökevény, Amerikai akciófilm (1993) - AMC, 20:00

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

Marvel kapitány, Amerikai akciófilm (2019) - RTL Klub, 20:00

Carol Danvers (Brie Larson) a Csillagosztag elitalakulatának a tagja, de nem tudja felidézni, hogyan került oda. Kiképzője, Walter Lawson (Jude Law) sem válaszol a kérdésekre, sem Carol különös emlékfoszlányaira. Egy véletlen során visszatér a Földre, és hirtelen rádöbben, hogy itt megtalálja a választ. Érkezésére felfigyel Nick Fury (Samuel L. Jackson) is a Shieldtől, akinek hamarosan világossá válik, hogy akarva-akaratlan, Carollal együtt belekeveredtek két földönkívüli faj háborújába. Carol választás elé kerül, és döntésével új fejezetet nyit a szuperhősök történelmében.

Pillangó, Amerikai bűnügyi dráma (1973) - Film Mánia, 20:00

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

A hét mesterlövész, Amerikai western (2016) - Cinemax, 20:00

Antoine Fuqua rendező újragondolta az 1960-ban készült filmklasszikust, A hét mesterlövészt és 2016-os feldolgozásában egy modern változatot készített a közkedvelt vadnyugati történetből. A kapzsi iparmágnás, Bartholomew Bogue az aranybányászat reményében uralma alá vonja Rose Creeket, veszélybe sodorva a lakók életét és megélhetésüket. Így a helyiek elkeseredésükben hét törvényen kívülihez fordulnak védelemért: a csapat tagjai egy fejvadász, egy szerencsejátékos, egy mesterlövész, egy nyomolvasó, egy bérgyilkos, egy indián harcos és egy mexikói bűnöző. Miközben segítenek a lakóknak és felkészítik a várost a közelgő erőszakos leszámolásra, a hét zsoldos azon kapja magát, hogy már egyáltalán nem csak a pénzért küzdenek. Szórakoztató tisztelgés egy letűnt kor és egy örök műfaj előtt.

Utazók, Amerikai sci-fi kalandfilm (2016) - Sony Movie Channel, 21:00

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát - és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

Watchmen: Az őrzők, Amerikai akciófilm (2009) - Paramount Network, 21:00

1985 van. A szuperhősök összefogtak, hogy megtorolják egy társuk halálát. Hamarosan gonosz cselszövést fedeznek fel, mely az egész emberiségre súlyos fenyegetés. A szuperhősök felveszik a harcot a fenyegető veszéllyel, ám most őket akarják elpusztítani. De ha szuperhőseinknek vége, ki ment meg minket?

Fertőzés, Amerikai thriller (2011) - Viasat6, 21:00

Egy asszony rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később halott, és az orvosok nem tudják mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Miközben az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat közben a széthullás veszélye fenyegeti.

Kötéltánc, Amerikai életrajzi, dráma (2015) - Film Mánia, 21:40

12 ember járt a Holdon, de csak egy ember van, aki átsétált a levegőben a World Trade Center ikertornyai között. Philip Petit artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és rögtön el is határozza, hogy végigsétál a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen. Papa Rudy mentorálásával egy nemzetközi csapat van a segítségére, ám számos külső és belső probléma nehezíti az őrült terv megvalósítását.

Népszerű bejegyzések