5 horrorfilm, amely igaz történeten alapszik

Önmagukban is borzasztó félelmetesek tudnak lenni a horrorfilmek, pláne, ha még igaz történeten is alapulnak.

Démonok között

A modern horrorok közül kiemelkedik a Démonok között széria, melynek több leágazása is van, mint az Annabelle vagy az Apáca. A filmben szereplő házaspár a valóságban is létező személyek voltak, és rengeteg nyomozást folytattak paranormális ügyekben. Ed és Lorraine Warren a való életben ördögűzést soha nem hajtott végre, de számtalan embernek segítettek megmenekülni különböző entitásoktól. Lorraine egyébként a produkció konzultánsa volt.

Rémálom az Elm utcában

Freddy Kruger, az álmunkban támadó gyilkos a főszereplője a Rémálom az Elm utcában-sorozatnak. A gyerekeket álmaikban meggyilkoló, összeégett férfi a történet szerint egy szökött rab volt, akit a szülők kaptak el és öltek meg, ő pedig bosszút áll. A film alapját több horrorsztori adja, mely olyan családokról és menekültekről szól, akik minden ok nélkül, álmukban haltak meg, és a boncolásuk sem mutatott ki semmit.

A rítus

A Rítus egy 2011-es film, melyben a főhős, Michael Kovak papnak készül, de nem akarja, hogy felszenteljék. Végül eljut Rómába, ahol felkérik egy ördögűzési szemináriumra, ami természetesen egészen más irányt vesz, mint amire számítani lehet. A történet Gary Thomas atya esetén alapszik, aki egyike volt a világ 14 jogosult ördögűzőjének. A film történetét ő maga is elismeri, sőt konzulensként segítette a film elkészülését.

Psycho

Alfred Hitchcock alkotása, a Psycho igazi horrorfilm noir. A Norman Bates sorozatgyilkos történetét feldolgozó film ihletője Ed Gein volt, aki áldozatainak bőréből ruhákat varrt, arcukat pedig kipreparálva háza falára akasztotta. Érdekesség, hogy ugyanez a sorozatgyilkos ihlette Hannibal Lecter karakterét is. Ed Geint állítólag anyja tartotta abnormális módon bezárva. és a férfi teljesen szociopata lett, aki mániákusan ragaszkodott fogva tartó anyjához.

Hívatlanok

Sok olyan horror van, amiben furcsa emberek rabolnak el másokat, vagy egy motelben ejtik fogságba őket, majd szörnyű terror és gyilkosság következik. A Hívatlanok egyike az ilyen filmeknek, ám ebben egy fiatal párra ront rá három maszkos ember, akiknek azért esik pont rájuk a választásuk, mert éppen ők vannak otthon. A nyomasztó történet több valóban megtörtént gyilkosság alapján született meg, melyek során az otthonukban gyilkoltak meg családokat, vadidegenek.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON!

Forrás: Joy.hu

Népszerű bejegyzések